כיצד לבצע מסירה משפטית בצורה חוקית? המדריך המלא לפניכם:

טיפים למשלוח אריזה

שיתוף המאמר

מסירה משפטית היא אחת מאבני היסוד של מערכת המשפט, המבטיחה כי כל הצדדים המעורבים בהליך המשפטי מקבלים הודעה רשמית על התביעות או ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדם. 

חשיבותה של המסירה המשפטית נעוצה בעיקרון הצדק הטבעי, המחייב מתן הזדמנות לכל צד להתגונן. ביצוע לא תקין של מסירה משפטית עלול לפגוע בתקפות ההליך המשפטי כולו, ולכן חיוני להקפיד על ביצועה באופן מדויק וחוקי.

הבנת סוגי המסמכים: מסירה משפטית יכולה לכלול מגוון רחב של מסמכים כגון כתבי תביעה, הזמנות לדין, צווי בית משפט, בקשות לסעד זמני, הוצאה לפועל ועוד. חשוב להבין את אופי המסמך ואת דרישות המסירה הספציפיות לכל סוג. יש מסירות שדורשות שליח במסירה אישית ויש מסירות שיכולות להתבצע בדואר רשום. ודאו תמיד שכל המסמכים הנדרשים נמצאים במעטפה ושהם מלאים ומדויקים.

לפני ביצוע המסירה חיוני לאמת את פרטי הנמען, זה כולל שם ושם משפחה, הכתובת המדויקת, ובמקרה של חברה או תאגיד כדאי לברר את פרטי האדם המוסמך לקבל את המסירה המשפטית. באם אינכם יודעים את פרטי הנמען שאמור לקבל את הכתב תביעה/מסירה משפטית העזרו במרשם האוכלוסין, משרד הפנים. ובמקרה של חברה או עסק השתמשו ברשם החברות כדי לאתר כתובת של הנמען.

תזמון ותכנון המסירה: לפי החוק, יש לנסות 3 פעמים למסור את המסמכים בהתאם למסגרת הזמן הספציפית שביקש בית המשפט, זכרו שיש לעתים מצבים בהם הנתבע צריך להגיש כתב הגנה וצריך שיהיה לו בהתאם זמן להתגונן, לעתים 60 ימים, לעתים 30 ימים ולעתים פחות מזה ולכן יש להקפיד על זמנים לפי בקשת מזכירות בית המשפט.

חשוב לתכנן את המסירה בשעות סבירות בין שעות הבוקר לשעות הערב, אם המסירה היא לעסק רצוי לכוון לשעות הפעילות של העסק, אם המסירה היא לאדם פרטי כדאי לכוון לשעות אחה"צ. כמו כן מומלץ להגיע בשעות שונות ולא בשעה ספציפית שחוזרת על עצמה.

חשוב לתעד כל ניסיון מסירה במדויק, לציין את המיקום, התאריך ואת השעה שבה בוצע ניסיון המסירה, האם המסירה בוצעה והנמען קיבל וחתם על אישור המסירה? האם סירב לחתום? האם הנמען היה בשעת המסירה? האם אדם אחר שהוא בעל סמכות (מעל גיל 18 ובן משפחתו של הנמען) קיבל את כתב התביעה/מסמכים. מה נאמר בשיחה? 

מידע זה עשוי להיות חיוני אם יהיה צורך להוכיח לבית המשפט שנעשו מאמצים סבירים בזמן המסירה.

אם המסירה היא בבית עסק, יש לברר במקרה שהנמען לא נמצא, מי רשאי לקבל מסמכים משפטיים ויכול לחתום בשם הנמען, באזור החתימה בדף אישור המסירה כדאי לבקש חותמת של החברה לצד חתימתו של העובד שחתם בעצמו, תמיד לבקש מתחת לחתימה שיכתבו את השם בצורה ברורה

דגשים לשליח המבצע את המסירה המשפטית: הצג את עצמך באופן מקצועי, הסבר בקצרה את מטרת הביקור, מסור את המסמכים ישירות לנמען או לאדם המוסמך, הסבר בתמציתיות את מהות המסמכים, שמור על ניטרליות לאורך כל התהליך, אל תייעץ לנמען ואל תיכנס לדיון על תוכן המסמכים, שמור תמיד על טון רגוע ומקצועי, אל תתעמת עם הנמען.

בקש מהנמען לחתום על טופס אישור מסירה, אם הלה מסרב לחתום, יש להשאיר את המסמכים בידיו, אם עדיין מסרב יש להניח ליד הדלת ולצלם את המסמך ליד הדלת.

אם השליח הגיע 3 פעמים בשעות שונות על מנת למסור את הכתב תביעה/מסמכים ולא הצליח לפגוש בנמען מכיוון שלא היה מענה, יש להדביק בפעם השלישית את המעטפה עם המסמכים לדלת ולתעד בתמונה את תיבת הדואר עם שם הנמען, לצלם את הבניין ומספרו וכמובן לצלם את המעטפה מודבקת לדלת הנמען.

לסיכום:

ביצוע מסירה משפטית באופן חוקי ומקצועי הוא מרכיב קריטי בהבטחת הליך משפטי תקין והוגן, על ידי הקפדה על השלבים המפורטים במאמר זה, תוכלו להבטיח שהמסירה תתבצע בהתאם לדרישות החוק ותשמור על תקינות ההליך המשפטי, זכרו תמיד כי מסירה משפטית היא תפקיד רגיש הדורש מקצועיות, דיוק ויושרה, פעלו תמיד באופן מכבד ואתי, תוך שמירה על זכויות וכבוד כל הצדדים המעורבים.

מוזמנים להתייעץ איתי בטלפון/וואטסאפ בכל הנוגע למסירה משפטית, אשתדל למצוא פתרון לכל אחד ואחת מכן.

ליאור גראסי

המהיר לעיר שליחויות עם אחריות.

אולי יעניין אתכם גם..

התחל/י שיחה »
צריכים עזרה?
הי,
איך אפשר לעזור?